Trudno wyobrazić sobie nowoczesną kuchnię oraz dietę bez pieczywa. To ono odgrywa jedną z głównych ról w czasie śniadań, kolacji, przekąsek, a nawet obiadów. Kolosalna gama różnego typu bułek, czy chleba pozwala wybrać te najbardziej korzystne, począwszy od sztampowych, poprzez te z różnymi ziarnami, śliwkami, rodzynkami i tym podobne. Mimo to, jeżeli ktoś dba o swoją figurę, pragnie być szczupły i prawidłowo się odżywiać, powinien pamiętać, iż chleb nie jest sprzymierzeńcem w diecie - serdecznie zapraszamy po przepisy na przekąski. Zapełnia nam żołądek i przyczyny przyrost tkanki tłuszczowej. Skutkiem tego jeśli ktoś jest na diecie to nie je pieczywa. Może to posiadać wpływ na redukcję naszej klarownej wagi. Z pieczywa pełnoziarnistego jesteśmy w stanie zrezygnować, zastępując je pieczywem chrupkim. Pieczywo chrupkie to kromki wymiarem zbliżone do zwyczajnego chleba, z tą różnicą, że zawierają mniej kalorii i są zdrowsze. Zawierają mniej tłuszczu oraz mąki. Z takiego pieczywa można przygotować dobre kanapki z dodatkiem sera, czy łososia. Do tego wolno doliczyć trochę warzyw oraz mamy apetyczną kolację, czy śniadanie, a przede wszystkim mało kaloryczną.
0 komentarze:
Prześlij komentarz